photo banner10_zps624f608f.jpg

5 sep. 2012

Tillbaka .....

...... Vi besökte Gården idag. Nya ägaren behövde lite hjälp med att lära sig hur vedpannan fungerar nu innan vintern. Inte så lätt som man kan tro när det bott en uppfinnarjocke eller två innan som älskar rör, tekniska mojänger o allsköns konstiga rattar o elektriska kopplingar. För att inte tala om tidens historia. Han antecknade ivrigt o tittade intresserad på när gubben visade o förklarade. Ja det finns ju lixom både vedpanna o luftvärmepump + accumulatortank. Vi sa återigen att det är bara o ringa om det är något han undrar över. Hoppas nu att han fattade något i alla fall.


Gick åxå runt o tittade på vart kulverten gick mellan husen. Ja där vatten avlopp o el går i backen mellan husen. Vart elkablar var nedgrävda m.m. Han har så många planer den nye grabben.



  

Lilleman

Såg alla Rödkullakossor på gärdet ... en härlig syn. Såg en hel drös med getter i "stenahagen" o skymten av får. Utanför hönshuset var det en massa höns o grisar skulle införskaffas. Häääärligt!! Fick åxå klappa Lilleman en sväng. Han såg ut att må så bra så. Han kelade med oss o såg nöjd o frisk ut. Glad att det funkar med honom o deras lilla katta. Båda katterna gillar den yngsta sötingen i familjen,  Det händer så mycket grejer!!! Nya små kalvar, killingar, kycklingar o så en bebis på gång!! Sötingen blir storasyster liten som hon är.



Var det svårt att vara där??? Näääe inte alls faktiskt. Kändes så skönt att se allt som behövde skötas om där o veta att HÄPP inte mina problem längre. Härligt att se hur det var liv o rörelse på gården. En levande gård med en spännande framtid. Visst det är väl klart att man känner en massa saker, man minns o känner med olika platser, saker o så. Men över lag så kände jag inte någon större saknad eller sorg. Mest glädje faktiskt. Ja så det kan va minsann. Beror mycket på att det känns så bra med de nya ägarna. 
Trivs bra i radhuset, så lagom för oss. Lättskött o bara att låsa o dra iväg om o när man behöver. På tal om det så åker vi till Rumänien nu i september en vecka. Dax o hälsa på tycker gubben. Jag hänger på hehe.




Angående bröllop då?? Ja jo det är allt på gång .... det är nära nu! hehe. Blir en enkel o snabb ceremoni på Rådhuset o god mat på Stadshotellet efteråt med ungarna o deras respektive efteråt. Japp mer än så behövs inte efter att ha varit tillsammans i 24,5 år. Vill ju ha ordning på vad som är mitt o ditt o ja nu blir det ju vårt lixom. VI på riktigt. Slippa oroa sig för vad som kan hända om den ene faller ifrån plötsligt tex. Åh hur som så gillar vi varandra rätt mycket efter alla år så det är ju inte en anledning att förglömma! Minnesvärt lär nog bröllopet bli hur som. Åh jäklar vad jag måste ändra namn överallt efter detta. Nytt pass igeeen, nytt körkort, nytt bankkort o så lära mig skriva ett annat efternamn plötsligt. Ja jisses inte lätt att lära om nu för tiden precis!! Ja det är väl smällar man får ta hehe.


Dagen efter åker vi till Västergötland o firar mors 70-årsdag. Hon får lite Surprice ... vi hämtar upp .. åker iväg o träffas på någon trevlig restaurang ... barn o barnbarn dyker upp o ja typ så. Hon lär bli överlycklig eftersom vi alla så sällan är tillsammans på samma gång lixom. Åh vi vet hur mycket hon uppskattar det. 

Ja detta blev en långsmal blogg minsann tack vare alla bilder! Kan skriva ett par A4-sidor till men får väl återkomma snart igen. Brukar ju bara gå en så där två månader emellan.

Kramelikraaaam / Miafia    =0)