photo banner10_zps624f608f.jpg

1 jan. 2014

Året som gått

  • Fått både samtal o medicin. Mer “normal” människa?? Ja lite hehe. Ler med tungan ute
  • Känt mig friskare än på mycket länge men har en bit kvar innan allt är ok, om det nu någonsin blir det!! Ler med tungan ute
  • Fått värdefull hjälp o stöttning av underbara vänner när livet varit komplicerat. Enorm tacksamhet!!! Rött hjärta
  • Geocachat …….. med både ungar o bekanta.
  • Gjort flera rejäla vandringar b.l.a i Skåne o Fjällen. Sköldpadda
  • Men åxå många mindre.
  • Åh därför införskaffat en massa kläder, kängor, ryggsäckar, utrustning m.m.m.m.m.m.
  • Många turer ut i skog o mark, ofta med ”gänget” (ungdomarna).
  • Varit på en demonstration emot Sverigepartiet som fullständigt ballade ur.
  • Hälsat på sonen med tjej i Malmö ett antal gånger under året. Hjälpt dem med lite av varje.
  • Åkt runt o upplevt en massa. Askersund, Öland, Tylösand, Riala, Stockholm, Visingsö, Hofsnäs Torpa, Styrsö m.m.m.m.m.m. Listan är lååång!  Bil
  • Haft Hund-Polisen i trädgården. Mena det var jag som hittade bråkstakens kastade bilnycklar. Blinkar
  • Seglat eller hm ja åkt motordriven tvåmastad skuta på Vättern till Visingsö.
  • Besökt de gamla hemtrakterna, sett gården på håll o hälsat på bästa före detta grannarna där. Kanonhärligt!!
  • Dottern förlovade sig o vi Fick senare inbjudan till deras bröllop som ska bli i Juli. Rött hjärtaRött hjärta
  • Varit med när dottern provat brudklänningar o känt att JAG har den vackraste ungen i världen.
  • Fikat fikat o fikat på sååå många ställen. Kaffekopp
  • Hjälpt mamma med en massa praktiskt. Lite nytt till hennes lägenhet. Stylat o donat men även lagat avlopp.
  • Men åxå en del groll o problem inom familjen som inte känns bra o sätter taggar i tillvaron.
  • Firat Ettårig bröllopsdag men kära bästa mannen. Men åxå 25-årsjubileum i april. Rött hjärtaFödelsedagstårta
  • Delat ut mat o kläder till tiggande Romer, försökt lära känna dem o hjälpa dem på olika sätt.
  • Tillbringat mycket tid på Frälsis, mött människor av alla de sorter o hjälp till med allt möjligt.
  • Fyllt vansinniga 50 år!!!! Vem, jag?
  • Varit på en underbar resa till Kreta med bästaste vänner. FlygplanSolÖ med palmRött hjärta
  • Sett nya enorma Visingsöfärjan växa fram med blandade känslor.
  • Gjort flera projekt, målat om, klätt, skapat, inrett m.m.
  • Fått nya vänner. VänsterkramHögerkram
  • Sett min son må dåligt, kämpa o försöka att komma tillbaka på fötter!! Åh hans flickvän som kämpar med allt för att få det att fungera. Ledsen
  • Sett min dotter börja på Högskolan för att utbilda sig till Biomedicinsk Analytiker. Woooow!! Fest
  • Varit kattvakt ett antal gånger. Kul med djur när man inte har egna längre. Katt
  • Fått en härlig ny stor garderob.
  • Sålt många skinn men nu börjar de allt ta slut. Svart får
  • Bitit sönder en tand rejält ….. kommer att bli både smärtsamt o dyrt! Attans! Besviken
  • Insett hur lyckligt lottad jag är o hur bra jag faktiskt har det!!! Skrattar

 

Nyårslöften?? Nää inte mer än att jag Lovar att INTE rösta på SD!!

Sedan att det finns saker man borde lova sig att ändra på o göra men häpp ingen idé, jag kan gå igång på något men det varar bara ett par dar sedan är man tillbaka i det gamla banorna igen. Ja jag är såååå förbaskat enveten …. åt fel håll!!

clip_image004clip_image004[1]

Önskar nu mig själv, mina närmaste alla vänner o bekanta:

Ett Riktigt Givande, Underbart, Kärleksfyllt, Glädjande, Harmoniskt, Humoristiskt, Fridfullt, Sorgfritt, Lyckligt, Givande, Kramigt, Ordrikt, Bloggrikt, Vänskapligt, Fredligt, Smalare, Hälsosammare, Äventyrligt, Upplevelserikt, o allmänt Gott År!!!!!!

Ja men önska kan man ju alltid o göra sitt bästa!!!

Kramelikraaam / Miafia   =0)

29 dec. 2013

Uppdatingdax

 

WP_001836

WP_001852

Vi for till Malmö o fixade med julklapp till sonen S o hans tjej J innan jul. Ja de har ju sovit i en 120-hängmattasäng i flera år nu. Funkar inte så bra för dom. Alltså hjälpte vi till med ett bidrag, for till IKEA o provade o donade. Hyrde kärra (gratis) där o så upp till tredje våningen utan hiss med två 80-sängar, gööörtung bäddmadrass o lite annat plock. Å så ner med 120-skrället o iväg till återvinningen med den. Sedan skulle det möbleras om hit o dit för att få plats med nya sängen på ett snyggt o praktiskt sätt, provade runt o testade olika möbleringar. Slutresultatet blev mycket bra …. tycker jag hehe! Ja dom åxå vad de sa! Ja å så var vi ute o åt emellan varven åxå som brukligt. Åh så var vi vid havet o gick, letade bärnsten men fann NOLL sådana, däremot fann vi en tv hehe. Härligt att få umgås med de där två sötenötterna!!!

DSC05776  DSC05783

Julen är över för denna gång. Men har julen kvar i huset, vill inte plocka bort den ännu, Har inte så många röda tomtar framme i år. Men en del annat. Julen firades i ganska lugnt tempo. Eftersom mannens syster var på Kuba så bestämdes det att vi skulle vara här, ja stackars svärmor hade ju ingen att fira med på julafton annars. Så det blev mannen, jag, svärmor, dottern E, hennes kille A, Azzar the Dog o Wilgott the cat. Ja de sistnämnda är ju som två barn, full rulle o de gav många skratt, en del repor i parketten o kladd på golven. En mycket trevlig Julafton i alla fall med god mat o mycket gemenskap. Alla njöt o var nöjda förutom att vi allt saknade S o J rätt mycket. Svärmor sov över för första gången hos oss, de var trevligt det!! Dagen efter vart det brunch på alla rester innan hon for hem.

DSC05804

Annandagen for vi till Alingsås, mamma hade bjudit in alla sina barn o barnbarn på julmiddag. Ja 4 utav fem barnbarn kom, E ville o kunde inte komma av olika orsaker. Min bror o hans tjej o deras tre barn, jag mannen, S o J från Malmö. Härligt gäng o det var såå kul att träffas. Det är inte så vanligt att få se alla så där på samma gång lixom. Stämningen var god o vi hade det riktigt trevligt. Inga tråkigheter där inte. Inget prat om något obehagligt, det passade ju inte att ta upp sådant en dag som denna precis. Jag är så glad när jag får träffa brorsans ungar. De växer så det knakar o jag vill se dem då o då ju.

DSC_7472 (1280x848)   WP_001901

S o J följde med hem till oss på kvällen för att vara hos oss över Nyår, igår var vi ute hela gänget o grillade. Vandrade några km o hade en härlig dag. J for i morse till sin pappa för att umgås lite, vi ska dit på Nyårsafton o fira med dem, blev inbjudna så då är det väl klart att man far dit. Inte så himla långt om man åker över skogarna. Å mannen ska jobba dagen efter så hemma bör vi ju vara innan dess lixom. Ska bli jättekul att få fira på annat håll o med “nya” människor. Ja nya o nya, har ju känt hennes pappa några år nu men ändå vi har ju inte umgåtts på firarplan precis. Sonen for iväg till syrran sin förut, de skulle grilla igeeeen. Jag orkade Inte med ut idag, kände att näpp idag måste jag vila o ta det lugnt. Blir så när man haft saker omkring sig i flera dagar. Så mannen o jag har haft en lugn o skön dag. I flera dagar nu har man haft en massa saker på gång o då gäller det att vila lite emellanåt för o ladda batterierna. De var nästan helt tomma. Hur kul jag än har haft så tar det på mina krafter, misstänker dom flestas krafter, blir ju lätt så i jultider. Men jag skulle inte vilja vara utan en enda dag som varit på sistone. Det har varit underbart roligt, men så blir det ju lätt när man får träffa sina härliga barn o umgås. Det händer ju då o då men ändå.

mailbox-of-life-you-ve-got-mail-md 

Har åxå fått svar på mail som jag skickat o det fick mig åxå att må sååå bra. En massa klokskaper, tankar o ord som både stärker o hjälper mig så otroligt mycket. Är enormt tacksam för responsen från vänner som verkligen både finns o förstår. Ska försöka skriva tillbaka när jag hinner o orkar. Känns jätteviktigt o roligt. Så det kommer!!

9106625789982

Vad fick jag i Julklapp?? Jo en “Slizer dizer plus” ja inte den från Tv-shop då utan pekad på o gillad  av mig på Clas Ohlson från Coline. Ja asså VARFÖR pekade o gillade jag inte i en smyckesaffär istället för???? hehe. Gjorde fruktsallad igår o den funkade kanon, ja förutom apelsiner då för det blev mest pressad juice. Åh så en BB-foundation o en Lumi Magic foundation som döljer skavanker i ansiktet av dottern, hrm hade nog behövt en tunna i så fall o inte en liten pytteförpackning hehe, skämt o sido, fick åxå hemmagjort fågelfröknäckebröd av svärdottern, såå himla otroligt gott, en Aladdinask av svärmor o massa kärlek från alla de mina!!! Ja jag är nöjd!! Mer än nöjd.

Jaha o nu ska ungdomarna se på film igen (senast igår o då såg vi The Hunger Games, göööörbra), de har köpt godis o undrar om de får vara här??? Nåja klart att de får. Denna gång verkar det bli något med humor. Jag har ju vilat hela dagen, åh vem säger nej till godis lixom???  Inte jag hehe. Åh så är det ju mina bästaste ungar o dom vill jag ju inte missa när de vill vara här med sin ömma moder o fader!!!

Inväntar stormen!!!!

Pöss o Kramelikraaaaam / Miafia   =0)