photo banner10_zps624f608f.jpg

20 juni 2014

....



Kramelikraaaaam / Miafia   =0)


18 juni 2014

“Hemmavid”

student_205534929

I lördags så var vi inbjudna till Studentfest hos mannens dubbelkusin, det var deras son som tagit Studenten denna gång. Jättekul att få träffa dom alla plus lite annat folk som vi känner åxå. Otroligt god mat o vi kunde sitta ute i solen o prata med folk trots att det blåste rätt mycket den dagen.

Efter det så åkte vi “hemåt” de gamla trakterna, sms:ade vännerna vid sjön men fick inget svar. Vi åkte dit ändå o de var hemma o sken upp som två solar när de fick se oss. Så det blev fika o en massa prat o skratt. De har det så otroligt fint i o vid sitt nybyggda hus. Jag njuter o säger Ahhh o åhhhhh när jag går runt där. Älskar deras ställe alltså!! Åh så är det alltid lika kul o trevligt att få träffa dem. Önskar bara att vi bodde liite närmare varandra.

DSC00280     DSC00291
DSC00288    DSC00281
  
Efter besöket där så åkte vi runt till vår gamla gård, åkte sakta förbi o såg alla djur, det var Linderödsgrisar utanför ladugården fritt bökande, Rödkullakor i “Hästhagen”, får o getter i “skidbacke-hagen” o det låg slaget gräs på åkrarna. Precis så som det ska vara. Träffade fruns bror, han var där o hjälpte till eftersom Oscar ska iväg på äventyr med sitt företag som har resor till Svalbard på sommaren. Åh det kändes inte alls svårt att se allt där, tvärtom!! Självklart så har man alla minnen, man känner ju till varenda sak på denna gård med omnejd o allt finns fortfarande i mitt hjärta. Men näääe jag kände bara frid i hjärtat o glädje över att allt är så bra omhändertaget. Det är full fart, ett lantbruk med drift. Unga människor med visioner, ambitioner o energi som de lever med o utvecklar. En levande gård helt enkelt.


Krakow_centrum_fot_Jarek_Pawlak   Auschwitz-Birkenau

Igår var det andra goa vänner här på kvällen. Vi planerade Polenresan o bokade både båt o hotell. Detta kommer att bli så bra sååå. Längtar efter detta äventyr nu. O snart snart är det dax o åka. Blir den 30: e juni till 5 juli. Bila ner till Krakow o där se staden o Auschwitz bla. Två nätter på hotell där o sedan uppåt mot båten igen. Kommer att stanna över någonstans på vägen åxå. Vi åker i samma bil o det gjorde vi på Kreta o överlevde så muuhuuaa. Åh med den familjen har man ALLTID kul!! Hrm för övrigt så borde dom bo närmare oss åxå!! hehe

medusa1_1146089674_1200057464_98446

Ja Bröllopet kommer närmare o närmare nu. Jobbar på ett Bildspel till de unga tu o så ska vi göra 5 tipsfrågor. Väntar på min beställda klänning från Kina, den skulle först bli skickad den 4 juni men så skulle hon byta kontor o då sa hon 16 juni o idag är det den 18:e, så vi får se. Hon vet i alla fall vilket datum jag behöver den så jag hoppas den kommer i tid o att den passar!!! Huuuua! Känner tydligt att min hjärna fortfarande har problem. Den är inte lika energifull o klar som den borde vara, eller så som jag önskar. Blir lätt stressad o får lite småpanik när det blir mycket, när det ställs vissa krav på mig som jag inte riktigt klarar ännu. Men allt brukar lösa sig bra ändå har jag märkt. Man lever med ständiga dåliga samveten för att man inte klarar eller orkar det ena o det andra. När jag har krav på mig som jag inte riktigt klarar av att uppfylla. Har svårt för när det ligger saker o gror, det tar sådan energi o timmarna med sömn blir allt för få. Men jag är otroligt glad o tacksam att jag har det som jag har det. Kan inte ha det bättre!!! Åh jag har lärt mig o mig o lär mig fortfarande mycket av min “resa” men att det tar tid att läka o bli “normal” om man nu någonsin blir det förståss!!!

proudmom

Min dotter är otroligt duktig, hon planerar sitt bröllop så bra o fint. Hon älskar detta. Hon borde bli Bröllopsplanerare minsann för hon är otroligt duktig. Hon sliter med skolan o alla dess Tentor o får fina betyg. Nu har hon sommarlov men det blir till att jobba åxå.

DSC00163 

Deras hund har varit på Djursjukhuset på utredningar i typ ett halvår nu. De har sagts en massa om bla Artros i leder, avlagringar, röntgen, operationer, vattenträning m.m.m.m. mycket pengar har lagts. Men så kände de båda att nääe detta funkar inte vi byter Veterinär o gjorde så. Då visade det sig att hundstackarn har två stressfrakturer på sina lilltår o har haft lika länge som de sökt för hältan. Detta fann den nya Veterinären omedelbart o säger att nä detta fixar man lätt. Pillig operation o han blir återställt direkt. Ingen konvalescens förutom lugna promenader ett litet tag. Operationen på djursjukhuset i armbågslederna skulle betytt att de fått ha honom i bur en lång period, bära honom (42 kilo) ner o upp för trapporna o väldigt små korta promenader för o inte tala om utgifter på allt detta. Han hade inte alls några problem med armbågarna, bara pyttesmå avlagringar som inte alls gav hältan. Jaha så enkelt var detta problem. Men det missade Djursjukhuset!! Dåligt! Så nu hoppas vi sannerligen att allt blir bra med Azzargubben!!

mGIdyZ2

Är lika stolt över min son som haft ett riktigt jobbigt år, men nu verkar lyckas bra i livet. Jag håller alla tummar o tår för att det ska bli bra med jobb o framtid. För både honom o hans tjej. Längtar mycket efter dom så det får snart bli en träff igen på något sätt!!! Hrm dom borde åxå flytta närmare oss minsann hehe.

DSC00234   DSC00232

Väntar tålmodigt på vår näckros i lilla plaskdammen, den har nu fyra knoppar!! Har inte hänt på de två år vi bott här. Men den har fått specialnäring förra året o i år så kanske det beror på det. Undrar hur blommorna ser ut?

DSC00179   790154-jpg   DSC00216

Ja å så längtar vi ut o campa åxå!! Blir så full i skratt för ungarna de köper små lätta saker till sina vandringar o tältande medans vi köper typ 7 kilosgrejer!! Åh istället för de små korta fruktansvärt smala uppblåsbara madrasserna så tar vi med våra två större uppblåsbara. Å egna kuddar. Ja åh så vårat bord o två stolar förståss. Plus solenergilampor, vattendunk, bestick, muggar, ja i plast men ändå, gasolkök ja det är rätt litet men men, ja ni fattar. Bekvämt ska de va, ståhöjd i tältet tex!! Någon vandring blir det INTE med denna utrustning nä nä. Bara direkt ur bilen o hiva upp alltihop. hehe Får väl tälta hos svågern o svägerskan på midsommar. Behöver nog träna lite. Åh så byta till en större bil!!!

Japp så här är livet just nu, kan inte klaga förutom på mig själv då. Men det ska man inte göra för det funkar inte det heller lixom. Jag är den jag är o gör så gott jag kan. Min tröttsla o degiga hjärna får jag nog leva med även om den inte direkt märks i mina bloggar o mina göromål. Mitt liv är så bra o det är jag evigt tacksam för.

Pöss o Kramelikraaaam / Miafia    =0)