photo banner10_zps624f608f.jpg

22 mars 2014

Ena dan “out of order” … en annan ….

….. Är det full rulle.

Fick sån skaparlust ja att göra projekt. Så alltså jag köpte ett tråkigt skåp eller nää hylla ska de nog va för 150:- på IKEAS Fynd. Har haft den ett tag i badrummet men inte gillat den. Så på Ikea här om dagen så gled vi runt på just Fyndavdelningen igen o där hittade jag två olika luckor. Hmm ja det fanns inte två lika men ändå. Gissade att måtten kanske skulle funka o inköpte dem för 50:- styck. Hem o testa o ja jo det skulle nog gå. Köpte sådant där insynsskydd idag o satte på glasdörren. Så här kommer en bildsvit på det hela. Ska införskaffa ben åxå så blir det nog ännu bättre. Fast lite konstigt ser det kanske ut men so what!! My own design.

DSC06346   DSC06347   DSC06350

Före, emellan o efter hehe Mycket bättre för nu blir det inte lika dammigt. Ska ta patent på detta o det ska heta Prylskåpet Miafia. Jomen tjäna storkovan!!

Har bytt gardiner åxå, ja det vårar sig ju o då är det kul med lite annan färg, ner o rev runt i gardinhögen o vips så hittade jag dem jag ville ha. Nu går mycket i rosa minsann, ja det är ju pastell i år *tänker 80-tal* o som tur är hade vi ju redan en del rosa fast inte från 80-talet nä. Man måste ju hänga med i modesvängarna hehe. Nä så noga är inte jag. Jag har saker jag gillar. O att det finns rosa beror på att när vi köpte soffan så köpte vi en gammalrosa (inte pastell då nä) matta till så den hämtade jag upp efter vintern, har haft en ljusare matta nu. Beige o vit.  Kan inte möblera om så då får det bli andra ändringar. Me lajk!

DSC06344

Har något väldigt värdefullt här ….. har lovat att ta hand om den tills det är dax. Ja vi har lite mer utrymme än dottern. Det är hennes fina vackra brudklänning. Guuuu vad jag vill prova men häpp no no no ajjabajja. Kommer ändå inte i den så! Hehe Ska bara göra plats i klädkammaren nu så den får hänga fritt o fint där. Stuva runt lite o organisera upp. Mer plats? Hrm ja jo typ.

DSC06297

Fotade av en bild när jag var hos dottern för ett tag sedan. Söt eller hur? Å den lilla grodden ska gifta sig snart!!! Ooootroligt!!

Har varit på IKEA idag åxå, dottern o hennes kille skulle dit o undrade om jag ville följa med. Klart jag ville. Men huuuuua va folk!! Kö till maten, kö till borden o kö till damernas. Hade dessutom fel skor … med klack o näää kunde knappt gå efter rundvandringen, nästan blåsor under fötterna. INTE ha dom mer nä. Dom funkar inte på mig tyvärr men snygga är dom. Dessutom så fick jag reda på att en “gammal” bloggvän varit på Ikea just innan jag kom dit. Attans att man missade henne. Hade gärna kramat på henne en stund. En mycket go o trevlig tjej som är värd många många kramar.

20301786full   DSC05623

Hittade åxå en tapetrulle på Rusta som jag spanat på en längre tid. Endast 99:-. Ja byrån som jag tapetserade för ett tag sedan blev riktigt snygg men asså hallå såååå mörk!! Hela sovrummet är mörkt nu. Alltså tänkte jag slänga in lite mer färg o då tänkte jag göra om byrån. Fördelen är väl att rosentapeten sitter inte fast speciellt mycket. Bara att dra av, lätt som en plätt. Nu får det bli turkost bla, letar åxå tyg till sänggaveln så jag kan byta. Ja jag o mina projekt. Men det är dom som får mig att leva, jag älskar projekt hehe Å att ändra!

Nähäpp nu var det lite disk innan sängen. Nyduschad är jag o disken kan få håret att hinna torka lite till innan kudden.

Ha det gott!

Kramelikraaaam / Miafia   =0)

19 mars 2014

Uuhhäää

 

out-of-order

Vilken fruktansvärt tråkig dag. Så in i bängen trött o huvudvärk på det. Absolut noll energi. Undrar varför??? Har inte gjort något särskilt som skulle sänka mig så. Inte har det blivit mycket gjort idag inte … men det spelar ju faktiskt ingen roll. Världen går ju inte under för det lixom. Hoppas att jag är piggare imorgon …. eller är det någon förkylning på G kanske. Ja ja det återstår att se. Blir bara irriterad när jag inte förstår tröttslan när den blir så där gööörtröttig.

Har letat efter det Malaysiska planet ett par timmar men inte fasen hittade jag något inte nä. Vadå letat plan? Jo men det gjorde jag här:

Missing Airplane: Malaysia Airlines MH370

 

Plane

Men allt jag såg var hav hav hav vågor grått grått grått. Gav upp hehe Kändes inte bra för huvudvärken. Åh inte den blekaste aning om var jag letade heller. Man verkar bli tilldelad lämpligt område. Ja ja lite spännande var det i alla fall …. en stund.

friss

Klippte mig igår  …… guuuuu vad skönt det var o bli av med striporna. Ja asså ibland får jag för mig att försöka spara lite längd. Kul o kunna sätta upp håret osv men det funkar ju inte med mitt tunna nordiska hår. Så det fick bli en klassiker jag haft innan striporna. Trivs med den för den är lättskött, fast idag är väl frisyren kanske inte helt perfekt men vadå. Ja man kan inte få allt här i livet som tjockt vågigt långt hår o en slimmad hot kropp tex. hehe Ja en gång såg man ut som hon på bilden under minsann. Men det var då det, innan åldern eller gravitationen eller vad det nu är började ta ut sin rätt.

WP_001818

INTE rätta klänningen nä!!

Imorgon ska dottern in o sy upp sin brudklänning på förmiddan. Hon ville att jag skulle komma dit vid 10 men asså det beror ju på om det inkommit någon energi under natten o om jag ens är vaken då. Fatta att vackraste ungen i världen ska gifta sig i sommar!!!

Stövlar på

Inte alls länge sedan hon var så här ju!!

Ja tiden går banne mig väldigt fort.

Har inte orkat ringa mamma idag. Häpp det får bli en annan dag det. Fick ett fint kort av henne idag.

Tack   DSC06335

Nähäpp nu ska jag krypa till kojs. Försöka sova o hämta energi. Wish me luck!!

Ha det gott.

Kramelikraaaam / Miafia   =0)

16 mars 2014

Ungar o ungar!!

Ja asså den helg har gått i ungarnas tecken fast ändå inte ….. vi har varit ensamma mest ändå o inte märkt av dem så värst mycket hehe. Nä men sonen o tjejen skulle ju träffa E o A m.f.l för att prata bröllop, ta mått för klänningar osv. Sonen drog till skogs med blivande brudgummen med tält o hund, de sov ute i natt. Ja i fredags såg vi sonen o hans tjej lite i alla fall när de kom, sedan åkte de till E o tillbaka hit senare o de sov över här för att åka till E på förmiddagen igår. Å idag dök de upp ett par timmar innan de drog ner till Skåne igen. Vi hann äta blodpudding med fläsk innan de for, ja det var på sonens begäran o jag sa inte nej nä ….. gott jö, ……. Not på med pannan mor på med pannan mor Not.  Kan säga att han var rätt slapp idag. Verkar som om 1.5 mils vandring o tältande tog på hans krafter minsann.

DSC06211

Mannen jobbar idag o jag har fixat ett par maskiner tvätt o disken två gånger … ja plocka i ur maskinen är ett redigt göra det hehe. Luftat katten, ja vi är ju kattvakt denna helg o lite till …. ja asså luftat katten på balkongen vilket innebär att klä in den med nät innan så att han inte rymmer. Lekt med honom, kelat, matat med falukorv, fläsksvålar, rått kött o blodpudding o så gjort rent lådan ett antal gånger. Kanske han gått upp nåt gram denna helg. Ja han behöver det faktiskt.

Blåsipporna blommar så fint utanför …. vååååååårkänslor spirar!! Men ikväll regnar det …… igeeeeen!

DSC06306

Ja aa det blir ju bröllop i juli o jag kan inte låta bli o fundera lite över hur man ska klä sig, tittar på klänningar o saknar min “gamla” kropp alldeles förfärligt. Ja för inte ser man ut som de där trådsmala pinnarna o det vill jag inte heller men antar att klänningarna sitter snyggt när det finns en skapligt smal midja utan tre bilringar. Jag hade ju storlek 38 vilket jag trivdes med alldeles utmärkt med i typ 35 år men häpp så fick det inte vara nä.

Urval

Har sett så många fina klänningar men de ser nog inte lika bra ut när det är så här:

belly%20fat%20tight%20jeans

Ja ja kanske man kan hitta något tältliknande, fluffigt o pösigt. Får leta vidare. Ja jodå jag har sådan där öööh ja vad heter det?? Äsch kolla länken här:

In ska det!!! 

Ja sånt är livet. Äsch man ska inte klaga det finns mycket värre saker än ett antal kilon hehe å som sagt så finns det ju hjälp med att hålla in o samla ihop dom lite i alla fall!

DSC06320

Jo jag har jobbat lite åxå japp ….. hela knappa 2,5 timma i fredags!! På mannens jobb, jag hade hans vårdtagare nämligen när alla var på kurs. C o jag gillar varandra så det gick hur bra som helst. Har ju träffat honom några gånger så han känner mig ju lite innan. Nu kan det kanske bli så att när personalen har utbildningar o personalmöten så kan jag rycka in. Men att jobba heldygn 24 timmar? Nää det vill o orkar jag inte. Men några timmar då o då kan funka. De har svårt att hitta vikarier som fungerar. Har ju jobbat en del som assistent jag med förr så det är ju inget nytt på det viset. Åh som tack så länge fick jag en stor bukett tulpaner av C: s mamma . Precis lagom då mannens tulpaner som han köpt åt mig hade vissnat. hehe. Fick åxå en puss på kinden av C när jag gick så det var ett gott betyg minsann.

mammafix

Var hos mamma i onsdags. Vi var ute o gjorde ärenden, hon behövde en ny lampskärm, ny kudde, blomjord, köra till återvinningen, handla o så hade jag med en gardinstång som jag satte upp. Ja den gamla var en sådan där tråkig gammal plåthistoria. Köpte åxå ett nytt handtag till det lilla badrumsskåpet åt henne, det gamla i plast var så fult o skavt. Skåpet blev som nytt. Vi fikade åxå på ett mysigt ställe o senare bjöd mamma på hemgjorda pannbiffar med lök … mumma det. Det var en trevlig dag o jag kom inte hem förens vid 24.30 ungefär.

at-my-age-i-need-glasses-wine

Glasögonen funkar fint. Vänjer mig mer o mer vid dem. Terminalglasögonen är suveräna för nu ser jag vad det står lite lättare på dataskärmen. Inte lika suddigt längre o det var ju det som var vitsen med dom. Gick i skogen igår med mina progressiva o det är lite svårt för det är ju suddigt i nerkanten för de är ju slipade för att läsa på nära håll där, likaså är det lite suddigt utåt kanterna o jag glor ju som en tok åt alla håll som jag brukar för jag vill se allt typ. Men det vart nästan snurrigt, man måste följa med med huvudet lixom hela tiden o då vart det ju risk för nackspärr istället hehe. Nä men jag är nöjd o glad över dem i alla fall. Livet är så mycket klarare nu. ;o)

Nähäpp nu pockar Wilgott på uppmärksamhet här!!

 

Kramelikraaaam / Miafia   =0)