photo banner10_zps624f608f.jpg

6 sep. 2010

Oh en sån dag!!

Idag  har jag klämt på 47 pungar!


Jaha säger du? Jobbar som skolsköterska eller?? Näää men som fårbonde! Snackar lamm nu alltså ..... vi har sorterat isär tjejer o grabbar eller snarare så har vi sorterat grabbarna för sig. Flickorna får gå kvar hos sina ömma mödrar ett litet tag till. Å för att veta till 100 % vem som är vem så är väl ett säkert sätt o kolla under magen typ mellan benen på lammen. Åh hänger det nåt där så är det ju en grabb .. enklare än så kan det nog inte vara .... bara o känna efter!! Nackdelen är nog att man blir lite trött i ryggen av allt böjande o alla är så bångstyriga!


Nåväl tackor o tacklamm är i hagen nere vid sjön, bagglammen är med sin styvfar i "lagårn" i natt ... vi tar ut dom på "mossen" när vi vaknat till i morgon. "Mossen" som vi för övrigt satt en extra eltråd runt för att undvika att de hoppar över. Ja fåren har varit lite lagom hopplösa .. eller vadå hopplösa??? .. kanske ska säga tvärt om i stället - hoppfulla ... ja fulla av hopp ... de har hoppat över elstängsel o emellanåt t.om tryckt ner fårstängslet så stakarna gått av! Antar att de verkligen levt upp till ordvalet: Det är alltid grönare på andra sidan!! denna sommaren. Dumma rackare!
Men tyck nu inte allt för synd om alla som blivit utan sin son eller mamma ... lammen är stora tonåringar nu o inte alls lika små o söta längre. De blir alldeles snart könsmogna o man vill ju inte ha en massa tonårsgraviditeter o inavel om ni fattar! De ropar lite ett par dagar o sedan är det inte mer med det. Grabbarna visar rätt snabbt att de är just ... grabbar ... lite mer tuffa, lite mer macho o klarar sig själva lixom. Flickorna däremot är lite känsligare, gnäller mer o får lätt panik ... ibland säger vi att de har nerverna utanpå, hehe. Ska väl inte direkt jämföra djuren med oss människor men ibland kan man inte låta bli. Muuhuhua!!


Ja nu återstår det bara att hoppas att det går bra o flytta alla busiga grabbarna imorrn ..... det händer ibland vid sådana tillfällen att de rusar åt helt fel håll ... gärna rätt in i skogen o då får ju både hunden o jag kuta som galningar .. förvisso bara bra för flåset man har så ont om! Man kan ju önska att deras käre styvfar visar vägen o går lugnt, stadigt o snällt efter "husse"!

Hm längtar plötsligt till IKEA! En annan sorts fårflocksupplevelse dock utan pungkläm ... vill så gärna ha mina tvättkorgar! Men men får väl se när det blir av. Tror jag kommer o vara lite för trött för sådant imorrn minsan!

Kramelikraaaam / Miafia   =0)

5 sep. 2010

Kräftfest



Jaha då har man haft den årliga Kräftskivan med släktingarna, vi var 13 stycken denna gång ... det växlar lite, förr kunde vi vara många fler då även andra vänner var inbjudna ... men kan säga att då hade vi festen utomhus i typ partytält i Augusti. Går ju knappt längre med alla olika väder som kan vara .. eller mygg o knott o KYLAN huuuaa. Ja ja tillabaka till nu ... det var gott om god mat o rikligt med kräftor! Då man kör knytkalasmetoden så blir det ju inte så mycket matjobb för en annan vilket kan uppskattas. Finns ju o pyssla med inför en fest ändå lixom o ska man nu säga nåt mer om detta så gjorde vi en stor Jansson, fiskade o kokade kräftorna bla ... ja å så allt där omkring förståss ... duka, hänga lyktor fixa blommor ... oh glömde att man bör ju städa, det är ju ett projekt i sig med denna slarviga familj hehe! Å sista-minuten-männska som man är så blev resultatet fantastiskt hehe. Sån är jag!

Det fejades o donades .......

........ spishällen vart skinande blank tack vare sonen! Men det varade inte länge kan meddelas .... prinskorvarna rymde ... köttbullarna likaså!

Det vart fullt kök när alla dök upp med sina maträtter av olika slag!

O innan jag hann få fram mobilkameran så hade de huggt in på läckerheterna ..... vilket ju naturligtvis var tanken medans  den var varm!


Å alla åt, pratade o hade det väldans trevligt! Dottern ser ju ut o må extra bra av bilden att döma??!!

Tja asså jag drack ju förvisso lite vin kanske därför det plötsligt vart suddigt???

Japp man åt några minsann ... men en del åt fler kan påpekas!! =0)
Å några kort på de goda desserterna fick jag inte ... antar att jag vart så himla sugen på det goda när jag fick syn på dom att det helt enkelt glömdes! Bildkvaliteten är inte den bästa här precis men så blir det när ordinarie kamera pajat o man får använda mobilen istället!

Idag har varit en slö dag ... plockat iordning lite från igår men det var inte mycket ... det mesta fixades redan efter festen. Men tror jag behövde vila en sväng idag ... imorgon planeras nämligen "pungkläm"  ..... tror inte jag säger mer här nu, återkommer om detta hehe så kan ni ha lite o fundera på så länge ... muuhuhuhuaa!

Kramelikraaaam / Miafia    =0)