photo banner10_zps624f608f.jpg

16 sep. 2010

funderingar ...

Har mina funderingar ja .....
Ungarna brukar ju säga att de skaffar sig Vuxenpoäng ... ja t.ex att de får sin första inbjudan till o rösta eller nåt annat som man får göra som vuxen! Men när man ÄR vuxen då  (ja inte i alla lägen kanske, hehe)?? Ja vad samlar man för poäng då? Tantpoäng? Käringpoäng?


Å Varför funderar jag i dessa banor nu då för? Kanske för att man ohejdat går åt det hållet ... för att symptomen börjat alla redan .... å jag ÄR bara inte så gammal ännu näpp, vägrar, vill inte ..... men vad göra?


Vad fasen babblar jag om?? Ja men asså hormonerna (mormonerna som någon kallar dom hehe) ... ja jo de där Hormonerna  talar nu om att dom Inte har lust o vara med längre! Har mina små vallningar ... de kommer periodvis o har så gjort rätt länge nu o jag är INTE 50 ännu på några år .. ja tre då da, känner inte av det alls under veckor .... men så plötsligt är de tillbaka. Jag borde inte klaga för det är små korta vallningar men störande nog o jag vet ju att andra kan ha fruktansvärda vallningar. Så jag ska väl vara glad för det lilla då. Men att acceptera eländet?? Nääe det har jag svårt för! Jag är ju fortfarande barnsligt ung ... ja i alla fall till sinnet. Märker att humöret svänger hit o dit o annat som smyger sig på bara så där!! Tja minnet har ju varit kasst länge förvisso men detta gör ju inte saken bättre hehe. Nää hua ligen vad tröööök detta är. 



Hjäälp!!
Jag är inte redo för att bli Tant/Käring ännu!!!!

Kraaaam / Miafia     =0)

13 sep. 2010

Ja där ser man....


Som vanligt rusar dagarna o veckorna på. Fattar inte vart tiden tar vägen??
Den gamla lönnen utanför huset fäller sina löv ... förvisso så är just den lönnen först att veckla ut sina löv på våren men åxå först med att släppa de samma på hösten. Men när man tittar ut så det verkligen ut som om hösten har kommit så långt. Hm då får man titta runt på de andra lönnarna så känns det bättre.



Mor min var på sjukhuset i 12 dagar för utredning o diagnos. Nu tror läkarna ganska säkert att hon har Polymyalgi ... Muskelreumatism. http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Muskelreumatism/  Ingen kul diagnos men hon är ändå väldigt tacksam över att hon fått lindring o blivit av med de värsta smärtorna o stelheten. Äter nu kortison o håller på o prova in rätt dos. 
 

Själv har inte varit på topp nu på ett tag ... vet inte riktigt varför men känner mig lite låg o negativ. Beror säkert mycket på att man har o har haft så mycket omkring sig som man oroat sig över. Tröttheten kommer som ett brev på posten o jag sover oroligt. Vill så mycket men får inte mycket gjort. Inte ens det som jag brukar tycka är kul, har flera roliga projekt på gång men häpp, får inte tummen ur. Känner så väl igen detta ... det kommer o går o snart så är man igång lite lagom igen.

Men idag ska det i alla fall hända nåt .... Emmadottern ska till Linköping, tandläkaren ... de ska nog ta bort nån del på hennes tandställning. Ungen säger att han nu har jaft den i TVÅ år!!! TVÅ ÅR!! Asså näääe det var inte alls så länge sedan de satte dit den jö!




Å så är jag förbannad!!!!! Hästmannen har fått djurförbud!! De tog hans kor ... det kan jag förstå ... men nu får han inte behålla sina livskamrater, sina två fina hästar. Han har jobbat så hårt på o göra myndigheterna till lags. Han har hjälp av vänner som tar tag i saker han behöver hjälp med ... men någon eller några idioter håller på anmäler honom hela tiden. O varje anmälan innebär att Veterinären måste ut o inspektera. Sedan får han räkningar för detta. Han som inte har koll på det där med pengar. Nu har i alla fall myndigheterna bestämt att han missköter sina hästar. Vilket många undrar över. Det är kanonfina hästar som har det bra, men myndigheterna hittar småfel o när det händer några gånger så blir det tillslut djurförbud! Fatta orättvisan alltså .... grisar får stå 8-9 stycken i sina små betongboxar. Burhöns tillåts ännu. Djur föds upp med rena rama fabriksmetoder .... men Hästamannen som pysslar med sina hästar varje dag o gör absolut så gott han kan .... han ska jagas minsann!!!! Har sällan skådat en männsiska som verkligen älskar sina djur med hela sitt hjärta. Sånt här gör mig så himla arg o ledsen. Har mött denna goa genomsnälla man flera gånger ... har bekanta som besöker honom ganska ofta o hjälper honom med diverse saker. Han är ett riktigt Original som inte vill någon annan människa eller djur något ont ... han värnar om naturen o sina hästar men får han vara ifred??? Näpp!! Förlorar han sina hästar kommer han att gå under! Ja ja nu ska jag inte sitta här o vara arg mer på en stund hehe .... måste faktiskt komma i lite kläder o se till o komma iväg mot stora staden!


Seee Ya!!
Kraaaaaaam / Miafia    =0)