photo banner10_zps624f608f.jpg

24 okt. 2014

Nu är jag häääär!!

Jaha ja kanske på tiden igen då. Asså det är inte bra att låta tiden gå så här. Jag minns ju för sjutton inte allt jag gjort sedan sist jag var här. Får gå igenom mina foton så kanske det blir lite ahhha!! Så in bland fotona så får vi se.

Jo men asså just nu är jag helt insnöad på dockskåpet här. Ja jag har ju ett stort ett som jag pysslade med en del med när barnen var små, inköpt 1994. Har väl haft andra lösningar med små vitrinskåp … ja det var det första jag skaffade. Sedan ett Amerikanskt inte så stort men det har jag inte kvar. Nåväl nu är det Chabby Chick som gäller för hela slanten. Pyssel pyssel o måla o sandpappra. Så här är före o efter bilder. Som sagt nu är det ljust som gäller.

 

Fortfarande så är det hjälp till våra EU-migranter som gäller åxå. Ja inte dagligen då men emellanåt. Hjälper till vid frukost som Värdar då o då o nu blir det åxå var tredje torsdagskväll som de ska kunna komma o äta o duscha o umgås då ska vi åxå vara Värdar. Jag hejar o pratar med dem på stan när jag ser dem. De skiner alltid upp som solar. På tisdag ska vi till Stockholm på Studiebesök några stycken o se hur de hanterar EU-migranterna där. Alla tips o råd är guld. Vintern är nära nu o man vill ju veta hur det fungerar på andra håll med tak över huvudet under de kalla nätterna.

Kräftskiva har vi fått äran att uppleva i år minsann, Ja vi hade ju alltid fest vid kräftfisket då vi hade vatten o tillgång. Men inte nu längre då nä. Men på min ärade födelsedag blev vi inbjudna till svägerskan med man, sonen hade ledigt o kom hem o ja asså vilken härlig fest. Närmaste släkten o en massa god mat som alla hade med sig. Ja det var allt en lyckad födelsedag det minsann!!

Oh ja visst ja vi var ju i Malmö innan dess. Hälsade på sonen som flyttat in hos en kompis. Han behövde hjälp med att organisera upp sitt lilla rum. Så det vart IKEA o sedan skruva. En rolig helg!! Åh det blev så braaa!

Åh på landet har vi varit åxå … skulle visa hur man klipper får. Åh mannen har inte klippt ett enda får på typ 25 år men ok ja jo grunderna satt väl i men om stackars tackan blev snygg kan ju diskuteras hehe. De andra kommer att få lika snygga frisyrer av sin skötare … träning ger färdighet så det kommer att bli bra. Många djur fanns det där så man fick verkligen tid att njuta av vischan. Klart man trivs där ….. jag o djur lixom. Åh mat fick vi. Åh så träffa bästa familjen åxå ja nästan alla i alla fall. Det gör mig både varm o glad i flera dar!! Ja det var allt en härlig eftermiddag o kväll det. På hemvägen var det superdimma så det gick inte så fort men hem kom vi.

En sväng till Öland hann mannen o jag med ett par dagar. Hittade en söt stuga precis vid havet o vi hade tur som hittade dit o ner till havet när vi väl kom dit. DIMMA!!! hehe Så vädret var väl inte det bästa men asså dit ska vi igen när det bjuds på väder med sol. Kan rekommenderas.

DSC_0586DSC_0587DSC_0588DSC_0589

Ja åsså lite natur emellanåt men det blir inte så ofta nu för tiden.

DSC_0582

Åh ny asfalt har vi fått utanför … ja varför fattar jag inte för det var väl inte något fel på den innan precis. Men nu har gång o cykelvägen i alla fall ny beläggning. Undrar vad det onödiga arbetet kostat??

IMG_365433485971919

Haft mamma på besök några dagar o det var trevligt. Hon lyckades ….. wiihoooo …. köpa Två par byxor som jag hjälpte henne att lägga upp. Likaså att sy upp ärmarna på hennes jacka. Inte lätt med kläder när man är kort o lite rund. Mycket lyckat blev det med kläder denna gång. Firade åxå min dotter som fyllde 21 …. TJUGOETT fatta!!! Hm ja jo hon bjöd på hemmabakade Cupcakes, mycket delikata! Mumma! Min mor är fruktansvärt hundrädd, ja för stora svarta hundar, hon har blivit biten två gånger av just sådana. Åh dottern har ju en hrm Rottweiler på 42 kilo. Mamma har hälsat på honom genom hundgallret i deras bil en gång. Men denna gång var han lös o ledig i deras lägenhet. Jag förberedde med ett smaskigt märgben som han fick när vi kom …. ja sedan låg han i sin säng o gnagde. Men efter ett tag så kom han in till oss o tänka sig …. DET gick jättebra … mamma dog inte. Han brydde sig inte så mycket om henne. Han låg vid hennes fötter emellanåt. Ja tänka sig vad bra det gick. Alla var glada o stolta.

pumpa

Bövla skitungaaaar!! Två gånger ikväll har det ringt på dörren o när jag öppnat så har de ställt min pumpa framför dörren o den tar emot när jag öppnar. Ja de busringer på dörren här emellanåt o det är ju rätt oskyldigt. Har för visso hittat skoavtryck på förrådsdörren o det är ju inte lika kul då man får torka bort det. Men men ingen större skadad skedd. Busfrön är dom i alla fall. hehe

Ont i ryggen har jag haft ett par dar men igår låg jag på den rätt tunna mattan vid tv:n ett bra tag o se …. ryggen är så gott som bra idag. Har ju lite artros som gör att en disk putar ut då o då. Men nu var det väldigt länge sedan jag hade detta. Gött att det försvann så fort denna gång.

Nähäpp om man skulle ta o slänga sig i duschen kanske. Så man hinner torka till lite innan det är hopp i bingen.

 

Ha det gott!!

Kramelikraaaaam / Miafia   =0)