photo banner10_zps624f608f.jpg

11 juni 2014

Uppdating

Jaha åh så bytte det till Juni … o när jag tittar efter så är det den 11:e idag. Tjena o hoppsan!

Ja ja sommar o soool fast just nu drar det ihop sig till regn igen. Kan väl vara skönt för växtligheten o mig åxå, jag har svårt för allt för varmt o soligt väder. Jag blir överhettad o svettas ju inte som normala människor. Känner mig som en ångpanna med alldeles för högt tryck plus att jag då har täckande kläder på mig för Vitiligons skull, hjälper inte alltid med tunna kläder heller när det är görvarmt. O solen ger mig panik, ja om det inte finns skugga i närheten. Så dumt så! Fast sommar är underbart o det vill man ju inte vara utan nä nä. Njuter på alla sätt o vis, ja förutom att utsätta mig för paniken då hehe. Får sällan panik-ångest-attacker nu för tiden men märkte att det dök upp igen när promenaden vi var ute på skulle ske vid åkrar utan skugga. Trodde inte det men det beror nog på många faktorer. Värmekänslig o Vitiligo på det bl.a. Utmattningssyndromet sitter fortfarande o lurar där inne. Åh flyger på en när man inte ens tänkt på det. Ja ja så kan de va!

DSC00179   DSC00216

DSC00203

Vi har blivit tältägare åxå, ja eftersom vi gillar att tillbringa tid i naturen så kan man ju lika gärna kånka med sig tak över huvudet. Men vi köpte nu inte ett litet sådant där som man får krypa in o runt i utan ett lite större med ståhöjd. Ja det ska vara bekvämt minsann hehe. Nu är inte detta ett tält man kånkar runt på på vandringar, nä det är lite för tungt för det. Kan gå om man delar upp det på två. Men men detta vill vi ha för att ta med på våra äventyr. Testade det i fredags o drog med Emma o Andreas plus deras hund för att testa. Hade en väldans rolig kväll trots att det började regna senare. Emma gjorde en “Kajak” under mycket skratt o galenskaper. Men det visade sig senare att de hade inte alls tänkt övernatta i skogen inte häpp. Hade inga grejer o inget tält med så de drog hem. De hade inte trott att vi skulle tälta över natten utan bara sätta upp det o se lixom. Hmm jaha ja vi fick sova själva i skogen i regnet som smattrade som pingpongbollar på tältduken, en galen gök som satt i trädet precis bredvid tidigt på morgonen o lät kokokokokokokokokokokokokokokokokokokoko ….. ja Gökar ska väl låta så men denna lät som om den hakat upp sig totalt hehe. Sov väl inte världsbäst precis men det gör jag sällan första natten var jag än är. Men tältet var suveränt!!

DSC00086   DSC00108
Lite fika vid den underbara utsikten ovanför Uppgränna.
             Åh här ska de byta generator på ett av vindkraftverken.

Oj nu åskar det bort över!! Åh regnet är nära!!

Men har ändå inte tänkt att ge mig ut på äventyr idag. Tänker vila o ta det lugnt som jag ofta brukar göra när mannen jobbar hehe. Imorgon ska jag jobba ett par timmar igen. Upp tidigt o iväg. Blir bra det. Åh på kvällen sedan kommer Emma o Andreas, hon ska hämta sin slöja för att det är dax o prova håruppsättningar. Åh tänk att det är bara en månad tills de gifter sig. Uj uj uj!! Min klänning har inte skickats ännu, får väl hoppas att den kommer i tid. Är ju så illans nyfiken åxå!! Passar den? För liten?? Ser det bra ut? Många frågor blir re!

Åh där kom regnet!! Jisses vilken skur! Flyttar in pelargonerna lite på balkongen så de inte blir så blöta, de gillar ju inte det. BRB!

3447786819CA2RM39J

Snart Midsommar, åh alla ungar har annat att göra än o tillbringa den med di gamle hehe. Så vi gamle får väl träffas o fira själva då. Ja vi har alltid lika trevligt så det kommer att bli hur bra som helst. Kanske en tur till Medevi Brunn på lite lunch o sedan resten hos svägerskan med man! Vi får se hur aktiviteterna blir o bestäms. Medevi Brunn ja hmmm …. det var där jag fick min första Panikångestattack på just en Midsommarafton för tre år sedan. Alla människor, massa ljud o trångt, det var bara tre månader efter att “ryggsäcken” exploderade o jag mådde så dåligt. Minnet ploppar upp. Ja ja det var då det. Framåt har det gått på många sätt men det tar tid att läka.

DSC00230   DSC00231
Utanför vår dörr!

Barnfamiljen två lägenheter bort fick vattenskada, deras gamla varmvattenberedare gick sönder. Åh nu har de hantverkare som ska fixa iordning allt som behövs. Barnfamiljen har flyttat så länge tills det går att bo där igen. Klart att vi kollade upp våran varmvattenberedare o den är bytt o inte så gammal. Phuuuu!!

Auschwitz-Birkenau

Snart blir det träff för att planera Polen-resan med familjen N. Det ser vi fram emot, hur kul som helst. Åh lite allvarligt åxå då vi vill se Auschwitz. Kul att ha saker o se fram emot när det är semestertider. Åh med den familjen så brukar man ha hur kul som helst.

Ja åh så blir det väl flera äventyr med tältet förståss. Mot Västkusten kanske. Vi får se vart bär. Det lär märkas kan jag tro.

Nostalikväll Vadstena 2013 Arkivbild

Någon onsdag framöver blir det Vadstena för o träffa vännerna C o R. Det brukar vara bilträffar där o en träff med de två är aldrig fel! Måste ske snart …. mannen går på sin semester nu efter Midsommar så japp det är nära nu.

Får tända lampan för det vart väldans mörkt här idag.

Vi köpte målarfärg igår … Äggtoddy hette den, en av tre färger på huset. Ja det är dax att måla om lite på huset. Vid ingången, vindskivan, planket o balkongen. Ja typ allt som är i trä här. Men som tur är så är ju radhuset litet o lättskött o mest i tegel hehe. Annat var det på gården, där var alla projekt stora. Ja vi får måla lite då o då när det är tid o väder. Ska åxå försöka hitta en gul som passar, den gamla gula har ju blekts en del. Det blir nästa steg efter att Äggtoddyn är påmålad eller nåt. Åh så måste vi fundera på fogarna på södersidan, de har lossnat på flera ställen lossnar mer o det är inte bra för då tränger fukt in i teglet o det sprängs när det fryser. Så är det vara fastighetsägare minsann   ;0) Tält är bra!!!

Nähäpp detta får allt räcka för nu.

Kramelikraaaam / Miafia     =0)