photo banner10_zps624f608f.jpg

28 dec. 2012

Tjohooo i morgon blir det IRL-träff igen, jag bjöd in oss ..... japp!! Har blivit lovad riktig Fårstek med drypande ullstrumpesmak!! Spännande ... ska nog inte äta på hela dan så man har redig aptit när man kommer dit! hehe Nä skämt o sido, ser väldans mycket fram emot o få träffa bästaste familjen för lite umgåsande o trevligheter.


Idag har vi varit en sväng till Store mosse igen, ja det var ju solsken o vi ville iväg o ut på något en sväng. Det var en del folk i gömslet när vi kom men tyvärr inga örnar bara en snygg ormvråk som satt där ett par timmar. De hade värsta kamerorna o kikarna med sig, vi hade bara kaffe o bullar. Det visade sig att genom att titta via Webbkameran i våra mobiler så såg man perfekt vad som hände 400 meter bort vid matplatsen hehe.

Satt här o pillade med bloggutseendet innan, försökte få till lite Nyårsaktigt men asså jag gav upp. Så segt o struligt ikväll. Men men får leka vidare en annan dag, det får väl se ut så här blåaktigt så länge. Och så göra nytt efter Nyår helt enkelt.

Ja ja nu är det tv-soffläge o ett glas vin som gäller. Ha det gott!

Kramelikraaaam / Miafia   =0)


26 dec. 2012

Nähäpp ....

..... det blev inge jobba för mannen! Han gick upp tidigt, tog bussen o for iväg. Men ringde sedan o undrade om jag eller sonen kunde hämta honom. Det stod fel i det nya schemat nämligen, pöjken var fortfarande med sina föräldrar. Så kan det va.

Bästaste sonen o hans sötnos!

Sonen med flickvän åkte vidare mitt på dan till hennes far o släkt. Kramade o vinkade Adjö o förmanade dom till att ta det försiktigt i trafiken. Ja det var ju mildväder o vägarna var både isiga o slaskiga om vart annat. Det vart väldans tyst o tomt i huset här kan jag säga. Efter nästan 4 dagar tillsammans med stoj o glam så .... ja. Saknade dom redan när jag stängde dörren! Men vi ses snart igen, vi får fara ner till Malmö o titta till dom. De planerar o byta kök, ja de har ju originalet kvar från 50-talet så visst, kan ju vara dax att byta. Å av någon anledning vill de har vår hjälp hm. Ja min hjälp till att planera o rita. Har ju gjort det tre gånger nu så kanske det skulle funka en fjärde gång. Men vi får se. Det kostar ju en del o de önskar sig ju dessutom gärna en lite större bostad.


Ja det var då det!!!

Martin som vanligtvis bor o jobbar i Rumänien var hemma i byn så det blev så att vi åkte "hemmåt" till de gamla hembygderna för att hälsa på honom. Tog en sväng förbi gården men där var det mörkt o tyst, knappt ens plogat in till husen. Ja de var antagligen inte hemma över jul då ne. Ja det var lite mörkt när vi for förbi men vi suckade båda o log. Tänkte att Jisses så skönt att vi inte bor där längre. Slippa ploga runt i både trädgård o så hela vägen ner till sjön o ner till vägen, grannarna som man skulle hålla nöjda. Slippa elda en massa ved i pannan för att hålla värmen i husen. Slippa masa sig till lagårn vid Kalle Anka på julafton osv osv osv! Men visst finns det saker vi kan sakna åxå så som det stora härliga köket. Landetkänslan o den underbara naturen där. Husens charm med alla sina historier m.m. Men över lag så ser vi mest allt jobb som är där. Minnena har vi ju o de är sååååå många. Dom bär vi med oss. Både ros o ris förståss.

Funderar åxå på vad vi ska hitta på på Nyårsafton. Får väl se vad det kan bli. Har för ovanlighetens skull noll planerat. Det löser sig, finns möe o välja på, gäller bara att välja o få till det.


Ååååh vad jag älskar att masa runt i morgonrocken, dricka tre baljor kaffe, skriva lite blogg, läsa nyheter, bloggar o bara softa. Fyy vad bortskämd man är! Häärligt!

Hoppas ni har haft det bra i Jul!! Det har jag!







Åh varför la jag ut samma bilder en gång till för??? Hade glömt att  några av dom redan publicerats ..... minnet är på topp! Not!! Men var så goda ändå ... det är bara att scrolla förbi o slippa se galenpannan om o om igen hehe.

Kramelikraaam / Miafia   =0)

24 dec. 2012






Önskar Er en Riktigt God Jul!!!!

Idag far vi till svägerskan min o firar Julafton. Under åren har vi firat på lite olika platser. När barnen var små var vi hos mannens faster i stan. Åren efter det hos svärmor i huset bredvid på gården. Men alltid i närheten av gården eftersom vi hade djuren. Mannen missade många gånger Kalle Anka då han var ute o skötte om fåren. De sista tre åren firade vi julafton hemma hos oss som omväxling. Å i år blir det som sagt hos svägerskan. Kör knytkalas som vi brukar. Har tillverkat en Jansson o köpt prinskorv. Lite hemmagjort julgodis får åxå följa med.

Sonen med flickvän är hemma från Malmö, men dottern vår ska fira hos sina svärföräldrar denna julafton eftersom de var med oss förra året. Svägerskans dotter bor på Öland nu mera o kommer inte hem då både hon o pojkvännen jobbar. Tiderna förändras när barnen blivit vuxna. Men vi umgicks med ungarna igår o jisses vad kul vi hade, åh vad vi åt o åt. Diskmaskinen gick varm.










I morgon jobbar mannen från 9.00 till 9.00. Hade han/vi inte räknat med men så var det enligt schemat. Sonen o flickvännen drar då åxå vidare i Småland till hennes far o släkt. Idag ska vi ha kul, gott o trevligt, det brukar vi alltid ha i varandras sällskap.

Hoppas nu att Ni får en Härlig, God o Trevlig Jul!!

Kramelikraaaam / Miafia   =0)