photo banner10_zps624f608f.jpg

11 apr. 2013

Nu vet jag …

Efter samtalet med teraputen igår o sedan ett underbart lyftande o mycket klokt mail från en otroligt förståndig kvinna så inser jag ju hur jag ska hantera eländet. Har nog egentligen vetat innerst inne hela tiden men nu blev det lixom klart som korvspad. Det svåra är ju att man alltid vill vara så himla snäll, man vill hjälpa till o vränger ut o in på sig för att man vill att allt ska vara bra. De är ju ändå min mor o min dotter det handlar om alltså är jag involverad som tusan där emellan  (vilket jag ju inte alls behöver på detta sätt då nee). Ja sådan är jag ….. en äkta HSP! Men nu släpper jag medlar-rollen, skiter i att stå mitt emellan o mitt i smeten o känna frustration. Dottern är inte redo att ta steget ännu o känner sig pressad. Mamma/mormor får försöka förstå o inse det, hon får inse att både dottern o jag tycker o tänker så som vi gör. Det går inte att forcera fram en lätt o smidig lösning bara så där. Dottern o jag klarar inte så som hon vill, vi är alla tre ego på våra olika sätt i detta, var o en tänker på sig själv i första hand … självklart. Vi har alla våra problem som krånglar till det. Och tänken är lite olika. Nåväl jag har varken ork eller förmåga att lösa dessa problem just nu. Det är inte jag som ska driva o fixa. Så enkelt är det. Vi är vuxna människor med olika upplevelser, känslor tycke o smak så japp …. that’s life. Det får ta den tid det tar. ALLT är inte mina problem eller ens mitt fel lixom.

Jag vill vara glad, tacksam o bli frisk. Få vara nöjd med mig själv o mitt liv ….. alltså har jag fullt upp redan hehe.

Imorgon ska vi på konserten ….

image

Ska bli hur kul som helst. Innan dess blir det After work på Harrys med en kompis som ska med oss på Queen. Blir en bra kväll det!

Våren är nära nu … väldigt nära!!

DSC02071   DSC02073

Nästa vecka ska det äntligen komma lite värme o då lär våren explodera o vara över fort som tusan. Men det är bara att njuta så möe det går nu!! Sedan kommer försommaren o sedemera sommaren. Wonderbart!!

Dottern har fullt upp med skinnförsäljningen. Det vart riktigt intensivt minsann. Men hon är så himla duktig o får ihop det så bra. Hade inte förväntat mig något annat hehe. Hon ska återigen hit o hämta skinn …. passade på att bjuda in sig o pojkvännen på middag framåt kvällen. Hm ja jo vi får väl se hur det blir med det …. något i magen kan det kanske bli om de har tur hehe.

Uppdaterade mobilen nyss ….. o oj vad fyrkanterna hade växt efter det!!! Ja fyrkanterna …. heter det det ikoner eller appar lixom?? Ja ja …… kan ju alltid vara bra för mig som hrm börjar se lite dåligt hehe.

Kramelikraaaam / Miafia   =0)

9 apr. 2013

Rätt så bra ….

creating_in_the_middle_of_things

Jodå samtalet gick rätt så bra, det var tufft o ofta svårt men kände att det alltid är bra att prata ut o diskutera så som vi gjort en längre tid nu. Jag har åxå lärt mig att stå på mig på ett annat sätt nu. Jag försvarar mig o min dotter på ett ärligt o rakt sätt, vilket är viktigt för mig, men kan åxå försvara o förstå hennes tänk till viss del. Pratar direkt från hjärtat för det måste ju kännas rätt o bra hela vägen ut. Vi har alla tre våra bekymmer av olika slag, men det gäller ju att mötas så gott det går i det gemensamma ämnet. Mycket sårbarhet, ilska, svek, oförståelse o besvikelse finns o det som behövs mycket nu är erkännande, bekräftelse, förståelse o en del förlåtande för att alla parter ska må bra o kunna gå vidare. Vi tre måste träffas öga mot öga o prata ut, men mest de två. Japp det är den enda lösningen som finns. Så det måste ske. Orkar inte ha detta orosmoment i livet. Som knyter sig i magen o ger många många tankar. Huvudsaken är att dottern o mormor kan få frid med varandra nu o finna kontakt igen. Jag mår mest dåligt för att de två inte är färdiga med ämnet, inte jag heller men har inte riktigt samma behov just nu …… ännu. Men det måste lösa sig emellan dom!! Det är målet just nu. Jag står ju där mitt emellan men åxå mitt i!!

4-6allafarskinn

Idag ska jag sortera o märka upp skinn. Dottern är ju till o från arbetslös just nu o vill så gärna ha något att göra när det blir dötid . Alltså tog hon initiativ till en annons på Blocket. Men skinnen finns hemma hos oss så hon lär fara hit som en skottspole o hämta verkar det som hehe. Funkar nog inte så bra o ha ett 50:tal skinn i en liten två med katt o hund. Beställningar har redan kommit in o hon har mycket att göra, små tomtar o får ska tillverkas. Det ska svaras på mail o telefon, fota skinn o så posta kartonger …. och ja ….. Driftig tjej det där.

buss_196141029

Mannen har bilen idag, han skulle på kurs på förmiddagen för att sedan åka till jobbet efter det. Alltså tänkte jag hämta bilen på hans jobb. Funderar på o fixa lite fika o ta med till dom hm oss. =0) Tar bussen in. Sedan blir det nog till att träffa tjejkompisen efter fyra tror jag. Hm snabeldraken behöver lite motion åxå  ….. så det vore ju rätt smart att komma igång här nu lixom.

Kramelikraaaam / Miafia   =0)

7 apr. 2013

Urk …..

hand_in_mine
Idag måste jag ringa ett samtal som tar emot väldigt mycket. Måste ringa min mor, inget konstigt med det för det brukar jag göra ungefär en gång i veckan. Men denna gång är det ett svårare samtal. Ett samtal där jag ska försöka förklara det där jobbiga o svåra på hennes begäran, svara på känsliga frågor, försvara både mig o min dotter ….. framför allt min dotter. Försöka medla o försöka ge förståelse i något komplicerat. Mormor o dotter (så även jag) har inte rett ut saker o ting o båda lider på sitt sätt. Det ska ju inte behöva vara på detta viset men tyvärr så är det så. Varför tar jag på mig detta då?? Jo men jag står ju där emellan de båda. Jag vet o förstår en massa i detta ämne o har förmågan att försöka. Vem annars kan medla o försöka hjälpa till?? Dottern o jag har så mycket gemensamt i denna fråga. Vi har gjort upp, pratat ut o rett ut detta sedan lång tid tillbaka, men med mormor är det en annan sak. Dottern känner sig ledsen, besviken o sviken. Hon behöver ett erkännande o framför allt ett förlåt eller flera. Det måste mormor förstå. Sådana här saker går lixom inte sopa under mattan o minimera! Ska absolut varken förminskas eller sopas under mattan, vilket mormor/mamma helst vill för hon tycker det är bäst så … för sin skull. Men då blir det ju ingen lösning på problemet. 
Pratade med min terapeut om detta förra veckan o hon tror på mig, att jag klarar detta för jag är både insiktsfull o klok. Jag tror det åxå, bara det att jag är ju så jäkla snäll, vill alltid så väl o lindar gärna in saker i lite bomull för jag vill inte såra folk. O jag vill o måste verkligen klara upp detta. Hur kan det annars bli frid o ro för någon av oss? Saker måste komma fram i ljuset ordentligt. Måste redas ut så att alla kan gå vidare. Främst ser jag ju till mig själv naturligtvis men åxå väldigt mycket för min dotters skull hon är ju mitt älskade barn.  Min son är åxå väldigt viktig just nu, han mår ju åxå dåligt på sitt sätt, o har nu fått ännu mer att lägga i sin ryggsäck, ännu mer o försöka förstå o reda ut. 
Annars då? Jo då livet känns så mycket bättre nu, lugnare o lite mer harmoniskt. Medicinen gör underverk men självklart finns mina problem kvar i skallen, men nu i lugnare tappning. Bearbetar på!

DSC02042
Flugskiten är faktiskt en HAVSÖRN!!!!! hehe
Mannen o jag drog till Öland bara så där. Underbart kul o härligt med lite miljöombyte o bara att få komma iväg så där gör under för både hjärta o själ minsann. Solen sken o det var gott om upplevelser, det vart väldigt mycket Ornitologi. Såg fyra Havsörnar, Skrakar, Svanar, Grågäss, Sånglärka, Tranor, Tofsvipor m.fl. MÅSTE införskaffa en kikare förstår jag! Underbart landskap o så haaavet! Älskar havet!! Sov på Hotell o hade det bra helt enkelt. Det är livskvalitet det, att ha denna möjlighet i livet nu. Mycket tacksam!! Tack mannen!
Idag är det söndag o mannen jobbar sitt helgpass tills i morgon. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Vila ska jag i alla fall, ta det lugnt efter sista dagarnas äventyr. Gå en promenix i solen förståss. O lite plock här hemma. Ja jo ringa mamma finns ju redan på schemat så det är bara att o bita ihop o fixa.
Kramelikraaaaaam / Miafia   =0)