photo banner10_zps624f608f.jpg

7 maj 2013

Asså jag fattar inte …

 

brain1

……. jag har fixat o donat här hemma idag. Bytt lite gardiner, disken uäääh, balkongen, massa småplock osv. Tom varit iväg en sväng till Rusta. Åh nu till det jag inte fattar med mig … hopplösa mig. Det blir ännu mer rörigt här lixom. När jag kommer igång med mina projekt så far jag runt runt, upp o ner i trappen, hit o dit. Hämtar saker .. lämnar saker. Tillslut så är det fler prylar överallt än innan jag började. Då står jag där o suckar …. helt trött o omotiverad till att få en acceptabel ordning o finish. Ja ja mañana es también un día = i morgon är åxå en dag!

vandra

Jämtlandstriangeln

Sonen ringde här om dagen o ställde en fråga …. –Vill ni följa med på fjällvandring i sommar? Öööööh eeeeh Fjäll? Vandring? = Mygg!! Men asså jag vart sååå sugen på detta, ja inte myggen då förståss men de hör väl till kan jag tro. Har aldrig fjällvandrat, har inte mycket erfarenheter av fjällen över huvud taget. Åh kanske blir vi hela familjen, ja ungar med respektive plus hund hehe. Vem vet … fler kanske hakar på. Det blir till att sova på fjällstationerna för oss “gamle”. Orkar inte tälta eller rättare sagt köpa en massa utrustning inför detta. Undrar om Dramatenväskan på hjul funkar där?? Åh Birkenstock tofflor är ju kanon o gå i vet jag av gammal erfarenhet i en ravin en gång. Ungdomarna är rätt insnöade på detta med vandring redan. De har en massa finfina grejer så som riktiga fritidsbyxor, äkta vandrarkängor, dyra bärvänliga ryggsäckar med tampar o snören åt alla håll för justering, specialstrumpor, skjortor som insekter inte gillar o annat smått, stort o gott. Mannen o jag har inte mycket specialgrejer inte nä. Förutom en dyr fin 30 liters Klättermusen ryggsäck som sonen fick oss att köpa här om sistens. En sak jag bestämt mig för att köpa är en hatt med myggnät!! Åh tre liter myggmedel! Jo men det blir bra de!! Att fjällvandra är dyrt om man ska ha all utrustning … vilken business det är med sådant upptäckte vi i Vildmarks/Fritidsbutikerna. Ja vi får se hur allt blir med detta. Vi är inte där ännu. Förresten så är jag numera ägare till en kikare! Wiiihoo nu kan jag spana på fåglar, grannar, djur o natur ordentligt hehe. DEN ska ner i Dramaten åxå!

shoppingvagn_dramaten-147x300 11661835-origpic birkenstocktofflor mygghatt pinewood

Annars så är det väl inget nytt direkt. Mannen o jag är ute på våra mindre expeditioner här o där när de är tomt i hans schema. Mycket natur blir det … me lajk!! Blir nog att vi åker iväg några dagar nu när mannen inte har så mycket på sitt schema. Hälsa på en vän lite norr om Stockholm kanske. Har inte träffat henne på ett bra tag nu. Ja vi får se vart det bär.

DSC02425

Sommaren ja våren då har verkligen varit här igår o idag minsann. Varmt soligt o gott hela dan. I morgon ska det visst bli regn här har jag hört, ja det kan nog behövas lite. Tar ju bort en del damm o annat. Växterna behöver nog en skvätt där ute i landen åxå för den delen. Bonden på andra sidan dalen körde med något redskap i eftermiddags o det bara bolmade från den torra jorden.

bianchi-impulso-dama-bianca-2013

Dottern med pojkvän kom förbi lite snabbt förut …. ville visa vad hon/dom köpt. En cykel …. INTE en billig sådan nää utan en riktigt flott o fin en. Däck smala som en utsvulten snok, bockhornsstyre, aluminium, carbon, shimano sora växel, dyr cykelhjälm m.m Häftig som tusan!

Hur sjutton ska dom lyckas att INTE få den stulen??? hehe

images (2)

Nähä klockan har rusat på här minsann, dax o tänka på refrängen o mañana es también un día.

Kramelikraaaam / Miafia   =0)